top of page

PROCÉS DE CREACIÓ

Per començar m’havia doncs de crear una marca d’artista, és a dir, un nom, un logotip, l’estil en que faria els dissenys etc. Que m’identifiques.

Per tant primer em vaig dedicar a dibuixar per lliure el que en el moment em sortia de dins, i passats uns dies em vaig adonar que el que més dibuixava eren flors, sobretot roses, i algun que altre animal. Llavors estava decidit que el tema del dissenys es centrarien en la flora i fauna.

ESTIL

La meva intenció era que els diferents dissenys segueixin el mateix estil: línia negra i fina, i si en el cas que algun el volgués afegir color, la gamma que utilitzaria es centraria en els colors: granat, verd i groc

NOM ARTÍSTIC: MAR SOLROS

El nom principal és Mar com abreviatura de Marta però el que seria el cognom volia posar el nom d’una flor ja que com he explicat el tema dels dissenys es la flora i la fauna. Com no em convencia cap nom de flors que m’agraden, en català, vaig provar traduir-ho en altres idiomes, ja que potser en un altre llengua si sonaven bé. El que em va agradar va ser la traducció de Girasol al suec que és Solros i així ha sortit el meu nom artístic pel treball. Una curiositat és que no he fet cap Girasol, ja que ho vaig intentar i no m’agradava el resultat de la il·lustració.

LOGO

Com ja sabem un logotip és un signe gràfic que identifica un producte, una empresa, en general a qualsevol entitat tan publica com privada. 

Per aquest motiu vaig pensar en que seria mes efectiu que em crees un logo personal i d'aquesta manera deixar la meva pròpia marca artística.

Perquè un logotip resulti exitós, ha de constar amb un disseny on «menys és més». Ha de ser llegible, distingible d'altres ja creats i d'ell mateix en cas que pateixi algun canviï i memorable.

​Per tant el logo que he fet és mol senzill: Es tracta de les inicials del meu nom artístic Mar Solros  >MS<  dins un cercle negre. Com es tracta d'un logo d’una artista d’il·lustració vaig decidir fer-ho amb el mateix pinzell del photosho deixant veure el traçat en comptes de fer una M i una S perfectes, és a dir, sense cap " defecte". 

DISSENYS

Pel que fan els dissenys, com que encara no tenia una idea fixa i clara de la finalitat del treball, no estava gaire motivada i sé que si m’obligo a dibuixar encara ho estaria menys, per tant vaig decidir que dibuixaria quan estigues inspirada; A més a més vaig voler posar un límit de dissenys i d’aquesta manera seria més fàcil a l’hora d’escollir els  que serien digitalitzats per estampar posteriorment.

Per tant en total tinc uns 20 dibuixos els quals alguns estan ben definits i els altres més aviat esbossats. D’aquest 20 vaig escollir 7 pers ser digitalitzats.

Com el procés de digitalització resulta molta feina per mi ja que no domino gaire el photoshop i trigo entre dos i tres dies per fer un dibuix en digital, vaig decidir digitalitzar una certa quantitat i no tots.

 

Com he coment anteriorment els dissenys es centren en el tema de la flora i la fauna. Per tant vaig fer un llistat d’animals i tipus de flors i plantes que volia dibuixar i vaig anar descartant idees per quedar-me amb 5 tipus en total; Finalment els escollits eren, pel que fa la fauna: Gats, ocells i serps. I pel que fa la flora: roses i plantes o flors aleatòries. Destaquen en abundància les roses i les serps ja que és el que més em va agradar de dibuixar.

Un cop finalitzada la digitalització de cada un i decidit que volia fer marxandatge d’aquests amb la tècnica de la serigrafia (com s’explica en el diari), em vaig posar en contacte amb la Catalina Gómez, la meva ex-professora de l’acadèmia de dibuix d’extraescolars, ja que sabia que ella havia fet algun que altre treball de serigrafia i que em podria informar sobre el tema. Em va recomanar una botiga de Barcelona, Vostok Printing Shop (https://vostokshop.eu/es/) la qual ofereix tot tipus de serveis i materials de l’àmbit artístic.

 

Llavors els hi vaig escriure un correu per informar-me sobre els preus i mides d’unes pantalles de revelat en concret que havia vist per la web. Vaig decidir que demanaria una pantalla de 50x60 amb un teixit polièster de 62 fils; Per tant amb els 7 dissenys definitius els vaig haver d’ajuntar tots en una sola pàgina en el photoshop, perquè poguessin crear el fotolit, i un cop fet els vaig enviar a la botiga. Després d’haver-los enviat em van respondre demanant que havia de canviar el format dels dissenys i exportar-los en pdf. o tiff., com alguns estaven a color ho havia de canviar tot a escala de grisos i afegir en la pàgina uns marges de 8 o 10cm per tal que de que no hi hagin complicacions per la màquina que fa la impressió.  El fet d'haver d'afegir marges va fer que  no hi capiguessin els 7 dissenys a la pantalla i per tan vaig haver de descartar 1 i finalment van ser 6. Un cop modificat tot ho vaig enviar i el dia 3 d’Octubre ja ho tenien enllestit. El 5 d’octubre ho vaig anar a buscar i fins el dia 11 d’octubre no vaig fer les estampacions.

(sketchbook de tots els dissenys en físic)

PROCÉS D'ESTAMPACIÓ

Primer de tot havia de cobrir amb papers (enganxats amb cinta de paper) tota les zones exceptuant el disseny a estampar. Seguidament vaig fer unes proves en paper d’aquarel·la per comprovar que no hagués posat massa tinta de la necessària, que no hi hagi filtracions etc; i quan considerava que ja estava tot assegurat, col·locava un cartró dins la peça a estampar i a poc a poc anàvem baixant la pantalla a la peça; Amb l’ombra que es creava a la peça, ja que la llum passa atraves de la malla, miràvem que quedes situat allà on ho volíem plasmar. Llavors amb la rasqueta passàvem una primera capa suau i tot seguit agafada amb les dues mans  una segona capa prement amb força. I així amb la resta de dissenys, que de 6 en vaig fer 5 ja que vaig fer dos cops un dels dissenys i com tan sols disponia de 6 teixits en aquell moment, només he estampat 5  dissenys. 

He de dir que per ser la primera vagada que faig ús d’aquesta tècnica i sobre  teixit, vaig aconseguir un molt bon resultat. En una de les bosses va haver una filtració i en una  samarreta alguna part no hi va arribar la tint, però en comptes d’arreglar-ho he decidit deixar-ho tal qual per mostrar la realitat i els petits errors del procés.

(únicament disposo d'aquestes imatges del procés ja que estavem tan concentrats que no vam pensar en documentar-ho)

Proves anteriors a les estampacions definitives:
!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page